Bejelentés


Farkasok Az állatokat csak szeretni lehet!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


A hierarchia és a testbeszéd

A HIERARCHIA :

Egy falkában komoly rangsor van. Ez adja meg a falka összetartását. Általában két rangsor van a falkán belül: egy a hímek között és egy a nőstények között. A legmagasabb rangot az alfák töltik be. Egy alfa-hím és egy alfa-nőstény. Az egész falkából csak ők ketten párosodhatnak (persze meg eshetnek „balesetek”). Az alfa-nőstény alatt a még nem ivarérett nőstények állnak, s őalattuk a már ivarérett nőstények. A hímeknél az alfa alatt a második legerősebb hím áll, s így tovább egészen a még nem ivarérett állatokig. Mindkét rangsor legalján a kölykök állnak.
A falkán belüli harcokban, nem az a lényeg, hogy megsebesítsék egymást, ebben harapásgátlásuk segíti őket. Amint az erősebbnek sikerül leszorítani ellenfelét, automatikusan a helyére kerül. Megesik, hogy az egyik fél megadja magát, és elfogadja, hogy a másik fölötte áll; ha egy farkas megadja magát, az erősebb biztos nem támad rá újra. A farkasok napjában többször is leszorítják a gyengébbeket, megmutatva, hogy ki az erősebb.
Ezzel szemben a komolyabb harcokban, pl., ha már a vezér kiöregedett, igyekeznek halálra marni, és ha életben marad, akkor elkergetni a falkától. Az ilyen harcokban, egy idő után már a falka is be- besegít a „trónörökösnek”, többek között az alfa- nőstény. Hasonló az eset, ha más falkatag kerül egy falka területére, hisz a farkasok nagyon védik területüket. A szerencsétlen addig gyötrik még el, nem pusztul vagy kínjában, ha még tud el, nem menekül. Az ilyen támadások után, a megtámadott egyed általában belepusztul sérüléseibe.A TESTBESZÉD :

A testbeszéd a farkasoknál mindent elárul. A farkuk állása a legfontosabb. A vicsorításnak is több jelentése van, ez leginkább azon látszik mennyire, tátja ki a pofáját ét, sunyja le a fülét. A teljesen kitátott pofa és a lesunyt fül félelmet jelent, míg a kissé nyitott száj és a fülelés a támadást mutatja. A megadás jele, ha a farkas a hátára fekszik és odatartja a torkát az ellenfélnek. Ez esetben nem támadja meg már többet.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!